فلز نقره
9 فروردین 1400 1401-07-10 16:56فلز نقره
فلز نقره:نقره با علامت اختصاری (Ag) و به رنگ خاکستری است.نقره در حالت آزاد خیلی کم یافت میشود.نقره طبیعی از 99 تا 100 درصد خالص است.اما معمولا به همراه آن مقداری مس و طلا وجود دارد.
گاهی رگه های نازک نقره طبیعی در رگه های معادن کبالت و نیکل یافت می شود.نقره آزاد به صورت طبیعی کمیاب و یک مرتبه نمونه 700 کیلوگرمی آن کشف شد.
نقره طبیعی در اسید نیتریک محلول است و در تیزابکاری به صورت نیترات نقره بدست می آید.نقره داخل محلول نیترات نقره را با توسط صفحه پرداخت شده مسی بازیافت میکنند.
سنگ معدن فلز نقره:
1-آرژنیت:نام یکی ازمهمترین سنگهای معدن نقره است که ترکیب شیمیایی آن بیشتر سولفید نقره است.درصد خلوص نقره این سنگ معدن حدود 87.1 درصد است و به رنگ خاکستری مایل به سیاه یافت میشود.
2-استفانیت:یکی دیگر از سنگهای معدن نقره به رنگ سیاه آهنی ، با ترکیب شیمیایی سولفید نقره و آنتیموان که درصد خلوص آن حدود 68.5 درصد است.
3-پیر آرژیریت:این سنگ معدن نقره به رنگ سیاه و حدود 60 درصد خلوص دارد.
4-سرآرژیریت:این سنگ معدن که به نام کلرید نقره معروف است و درصد خلوص آن نیز 75.3 درصد است.
خواص فیزیکی فلز نقره:
نقره خالص در دمای 911.5 درجه سانتیگراد ذوب و در دمای 1950 درجه سانتیگراد به جوش می آید.فلزی است بسیار نرم و چکشخوار و در بین فلزات بهترین هادی جریان الکتریسیته است.
خواص شیمیایی فلز نقره:
نقره خالص به دلیل میل ترکیبی با اکسیژن هوا ، هنگام ذوب حدوداً 20 برابر حجم خودش اکسیژن جذب میکند ، اما پس از سرد شدن مقداری از حجم آن کاسته میشود.سازندگان برای جلوگیری از جذب کمتر اکسیژن در موقع ذوب نقره ، لایه نازکی از گرد ذغال برروی نقره ذوب شده می ریزند.به همین دلیل نقره خالص برای کارهای ریخته گری مناسب نیست.
برای ساخت ظروف و زیورآلات با فلز نقره آن را با مس یا نیکل عیار می کنند.در ایران عیار نقره را از 100 و در کشورهای دیگر از 1000 محاسبه میکنند.مثلا نقره با 7.5 درصد مس را نفره 925 میگویند.برای تشخیص عیار نقره بر روی آن اسید نیتریک میچکانند.اگر به رنگ کرم مات در آمد عیار آن به 90 نزدیک است و هر چه از به رنگ سبز نزدیک شود عیار آن از 90 کمتر است.