وبلاگ

مشکلات تحصیل کرده ها در ورود به کلاس طراحی طلا و جواهر

444-300x187
بازار کار طراحی طلا و جواهر

مشکلات تحصیل کرده ها در ورود به کلاس طراحی طلا و جواهر

مشکلات تحصیل کرده ها در ورود به کلاس طراحی طلا و جواهر:

در حال حاظر تعداد شرکت کنندگان در دوره های طراحی طلا و جواهر بویژه طراحی با نرم افزار ماتریکس رو به افزایش است.از این تعداد بخش قابل توجهی از آنها دارای تحصیلات دانشگاهی بالاتر از لیسانس هستند.این جمعیت حاضر در چنین کلاسی انسان را به فکر فرو می برد و سوالات متعددی در مورد آنها مطرح میشود.

سوال اول: که چرا جوانان ما سالها برای دانشگاه وقت صرف میکنند و متحمل سختیهای زیاد می شوند اما به یکباره آن را نادیده گرفته و در کلاس طراحی طلا و جواهر حاضر می شوند و آیا آنها قبل از ورود به این حرفه در مورد بازار کار آن تحقیق کرده اند؟

در پاسخ باید به تحقیقات میدانی خودم در کلاسها اشاره کنم و به نقل از خود هنرجویان که میگویند بدلیل نبود کار در رشته تحصیلیشان به توصیه دوستان و آشنایان به این حرفه روی آورده اند و شنیده های آنها در مورد این حرفه متاسفانه حکایت از دیدن سراب در بیابان را دارد که به هیچ عنوان واقعیت ندارد و این قشر از جامعه را به بیراهه میفرستد.

چرا آنها فکر میکنند که در صنف طلا و جواهر کار زیاد است و نیروی کار واجد شرایط کم و نیاز به یک مهندس شیمی ، مکانیک یا نرم افزار کامپیوتر است ، تا با یاد گرفتن طراحی طلا و جواهر با نرم افزار ، خلا موجود را پر کند ؟

آیا اشخاص دیگری در این جامعه با تحصیلات مرتبط و گاها درگیر با این شغل و یا دانش آموزان هنرستانها شایسته تر از این قشر تحصیلکرده نیستند؟

چه کسی به آنها این اطمینان را میدهد که آنها با آموزش نرم افزار طراحی طلا و جواهر میتوانند درآمد خوبی بدست آورند؟

چرا آنها تصور میکنند که یادگیری طراحی طلا و جواهر یک کار ساده و پیش پا افتاده است؟

چرا تعریف درستی از طراحی طلا و جواهر با نرم افزار کامپیوتر و یا طراحی دستی طلا و جواهر وجود ندارد؟

سوال دوم : چرا جوانان ما فکر می کنند بدون داشتن اطلاعات و تجربه کاری میتوانند در این کار موفق شوند و آیا آنها از پیش نیازهای ورود به رشته طراحی طلا و جواهر اطلاعات کافی دارند؟

در پاسخ باید گفت بخشی از این طرز تفکر به تبلیغات بعضی از آموزشگاه ها و مربیان سود جو برمیگردد که برای رقابت با سایر آموزشگاه ها یک چنین تبلیغات دروغینی راه می اندازند که هنرجویان بیشتری جذب کنند و بخش دیگر به خود هنرجویان بر میگردد که بدون تحقیق در این کلاسها ثبت نام میکنند و ندانسته در دام سودجویان گرفتار میشوند.

اما اگر بخواهیم واقعیت را در این مورد جستجو کنیم باید به صراحت بگوییم که بدون داشتن اطلاعات پایه و اساسی هیچ فردی در ورود به هیچ حرفه ای موفق نمیشود.

اگر برای ساده ترین مشاغل هم جستجو کنید باید یک زمانی را برای کارآموزی نزد باتجربه ها بروید و کسب تجربه کنید تا بتوانید در آن حرفه موفق شوید.حالا چطور ممکن است که شما بدون هیچ اطلاع و آگاهی از طلا و جواهر سازی با شرکت در یک کلاس ۲ یا ۳ ماهه بتوانید موفق شوید و از آن مهمتر کسب درآمد کنید.

ممکن است شما در این صنف تازه وارد باشید اما قطعا کسانیکه قرار است به شما کار بدهند دیگر تازه کار نیستند و خم و چم کار را بخوبی بلدند و به محض اینکه به نابلدی شما پی ببرند عذرتان را خواهند خواست.

اگر بخواهیم مسئله را موشکافی کنیم باید به طراحی جدای از رشته طلا و جواهر نگاه کنیم و ببینیم مثلا یک شخص بدون داشتن اطلاعات مهندسی عمران میتواند یک نقشه یا یک طرح اصولی و قابل ساخت از یک سازه پیچیده را ارائه کند؟آیا متخصصان این رشته آن طرح را از وی قبول میکنند؟

چگونه میتوان پذیرفت که فردی بدون داشتن اطلاعات سازندگی طلا و جواهر ، مخراجکاری و شناخت سنگهای جواهر ، بتواند یک طرح اصولی و فنی ارائه کند و سازنده آن را تایید کرده و آن طرح ساخته شود.

قطعا کسیکه دانش جواهر سازی را نداند و  اطلاعات کافی از انواع روشهای مخراجی نداشته باشد ، نمیتواند یک طرح فنی و اصولی ارائه کند.

در کلاسهای طراحی طلا و جواهر دو بخش مهم باید تدریس شود.بخش اول آموزش ابزار و دستورات نرم افزار است و بخش دوم استفاده از این ابزار و دستورات در فنی کردن ساخت قطعه و به اصطلاح رعایت نکات فنی در هنگام استفاده از این دستورات است.

مشکل زمانی ایجاد میشود که حتی اگر مربی هر دو بخش را بخوبی تدریس کند هنرجویی که هیچ آشنایی قبلی از تعاریف و اصطلاحات این رشته ندارد و از اصول و فنون این رشته بی اطلاع است ، چگونه قادر به درک و تصور کار ساخته شده است ، که این خود یک مشکل اساسی از مشکلات تحصیل کرده ها در ورود به کلاس طراحی طلا و جواهر محسوب میشود.

لازم بذکر است که هنگام کار با نرم افزارهای طراحی ۳ بعدی طراح ابتدا باید بتواند طرح را در ذهن خود تصور کند و سپس با استفاده از دانش و تجربه نرم افزاری آن را بسازد.

درواقع طراح هنگام کار با نرم افزار ۳ بعدی سازنده دیجیتالی محسوب میشود.

افراد تحصیلکرده ای که  علاقه به حرفه طلا و جواهر سازی دارند جدای از تحصیلات دانشگاهی و کار تخصصی که انجام میدهند اگر به این رشته به عنوان یک کار هنری و سرگرمی اوقات فراغت نگاه میکنند هم حتما قبل از ورود اطلاع و آگاهی کامل از روند ساخت طلا و جواهر پیدا کنند و تاحدی به نکات فنی ساخت و مخراجی مسلط شوند وسپس قدم در این را بگذارند و یقینا که این حرفه و هنر هم به پشتکار و صرف وقت زیادی نیازمند است.

اگر با این تصور که برای رشته خودتان کار نیست و به دنبال یک کار فوری و آنی هستید تا شما را به درآمد برساند باید بگویم که سخت در اشتباهید ، زیرا پس از طراحی ، تولید کننده باید طرح شما را تولید کرده و بعد مشتری آن را خریداری کند.پس اگر شرایط کاری بطور مثال برای یک مهندس معماری یا یک مهندس کامپیوتر یا یک مهندس شیمی مناسب نباشد ، یعنی شرایط اقتصادی و اوضاع کار برای همه مناسب نیست و بدنبال آن نقدینگی نیز کم می شود و به همان نسبت تعداد خریداران هم کاهش میابد.و پیامد این اتفاق تعطیلی نسبی کارگاه های تولیدی طلا و جواهر و کاهش تقاضای نیروی طراح است.

                 ((با آرزوی موفقیت برای همه جوانان ایران زمین))

دیدگاه خود را به ما بگویید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فیلدهای دلخواه برای نمایش را انتخاب کنید. سایر فیلدها مخفی می شود. برای ترتیب دلخواه فیلدها را به محل دلخواه بکشید و رها کنید.
  • عكس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • موجودی
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • وزن
  • ابعاد
  • اطلاعات تکمیلی
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • فیلدهای سفارشی
Click outside to hide the comparison bar
مقایسه
×

سلام، چطور می توانم به شما کمک کنم.

×